Doriţi chitanţă?

Un alt detaliu care mă agasează de ceva vreme se leagă de firea risipitoare a utilizatorilor de carduri bancare. Şi am observat acest lucru worldwide:

Este vorba despre maldărele de chitanţe care stau la agăţat trecători în jurul bancomatelor, fie că au provenit din banale interogări de sold sau alte tranzacţii mai mult sau mai puţin grăsuţe. Ce ar fi agasant aici cred că se bănuieşte deja. Este vorba despre risipa de hârtie şi cerneală care se produce de această dată în mod benevol şi sub influenţa purei imbecilităţi şi a lipsei de logică. Eu, cel puţin, nu văd sensul în a solicita imprimarea unei chitanţe pe care o arunci în momentul imediat următor. Plus că mai toate băncile percep un comision care, însumat de-a lungul timpului, ajunge la o sumă căreia, adevărat, nu i se simte lipsa, dar să ne gândim măcar că asta înseamnă nişte bani aruncaţi degeaba şi, mai bine zis, o modalitate eficientă a băncii de a culege pâinica nu tocmai binemeritată (apropo, ştiţi ce e aia D.A.E.? :D).

Ceea ce mi se pare cinic de-a dreptul sunt micile “coşuri de gunoi” speciale pentru chitanţe, aflate lângă unele bancomate, şi aici îmi “focusez atenţia” asupra celor care aparţin de o anume bancă pe care refuz s-o numesc ca să nu mă fac de securişti pe cap pentru înaltă trădare de partid.

Şi ne mai plângem că nu mai avem cururi din care să scoatem copaci.

Iisuse de undeva din Ceruri, până când?

Salve.

Drop it like it's hot

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s