Ups!

În toate filmele gay cu Moș Crăciun ne-am obișnuit să vedem sania trasă de reni, cu un background celest înfiorător de romantic, perfect și realizat pe calculator: luna plină. Nu zic realizat pe calculator pentru că Luna ar fi supradimensionată și supraîncărcată cu cratere inexistente, ci pentru că miracolul astronomic este altul, și îmi pare rău că dezamăgesc tinerii inamorați: nu vom vedea în vecii vecilor lună plină pe cer în a douăzeci și cincea zi a lunii, indiferent că e martie, iulie sau decembrie.

Dacă scenariștii și somalezii responsabili cu efectele speciale ar mai pune mâna pe o carte, ar afla că perioada necesară Lunii pentru a ajunge (văzută de pe Pământ, evident; am simțit nevoia să fac precizarea) de două ori în faza de lună plină, respectiv de lună nouă este de aproximativ treizeci de zile (asta nu înseamnă că luna o să fie plină doar la începutul și sfârșitul unei luni calendaristice). Astfel, luna plină descrește până la faza de lună nouă, urmând ca în următoarele cincisprezece zile să se „umple” la loc (cincisprezece zile cu aproximație, în realitate sunt diferențe de ore/minute/zile între intervalele dintre două luni pline consecutive). Prin urmare, dacă:

A. facem un mic calcul astronomic considerând perioada de rotație și de revoluție(care este egală cu perioada de rotație, și așa se face că vedem o singură față)  a Lunii, respectiv ale Pământului

sau

B. ne chiombim în acest calendar ,

ne vom convinge încă o dată că uneori filmele porno o iau înaintea celorlalte din punct de vedere al logicii și concordanței cu realitatea.

Se pare că 2009 e once in a blue moon, deci pregătiți-vă aparatele foto de Revelion, dacă avem noroc să prindem ceva fumos (click here if you don’t get it).

Apropo, Crăciun fericit, împreună cu toate clișeele de rigoare pe care le-am citit cu toții în mesaje azi!

4 thoughts on “Ups!

Drop it like it's hot

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s