Gândirea pozitivă

Azi mi-am luat bilet de autobuz. Asta după ultima discuție de săptămâna trecută cu tovarășul controlor, care a decurs mai mult decât civilizat, încheindu-se cam așa: „V-am înțeles, dar să vă luați bilet pe viitor.”

Azi mi-am luat bilet de autobuz din bun simț, ceea ce demonstrează că prima motivație non-negativă din viața mea în acest sens a avut un efect simțitor. Asta pentru că atunci când sunt luată la pumni nu pot să mă supun, ci simt nevoia să ripostez înzecit.

Discuția cu tovarășul controlor a avut un impact emoțional la fel de nesemnificativ ca și restul discuțiilor cu alți tovarăși din breasla lui. Aceleași întrebări de rutină, aceleași minciuni pe care le-am turnat într-un mod mai mult sau mai puțin credibil. Cu toate acestea, azi mi-am luat bilet de autobuz. Din simț civic, de lene, de frică, din bun simț, naiba știe, dar m-am mirat și eu de mine, și în momentul în care m-am mirat, mi-am dat seama că am făcut-o benevol și nesilită de nimeni. Probabil că mâine o să aleg să sfidez iar principiile cetățeanului-model, însă azi am călătorit regulamentar.

Drop it like it's hot

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s