Despre orientarea carierei

Astăzi am ceva în mod special cu cei care se hotărăsc să dea la Medicină pentru că le place Grey’s Anatomy. Aud din ce în ce mai multă lume argumentându-și alegerile astfel. Vă sugerez ideea de a testa științific interacțiunea sistemului locomotor cu asfaltul sub acțiunea altitudinii și gravitației, că n-ar fi rău să mai scape lumea de viitorii medici ca voi. Dacă vreți să faceți toată viața ce e în serialul ăla, dacă vreți să aveți parte de acțiunea aia în fiecare zi, apucați-vă de scrieți scenarii de telenovele sau frecventați Acasă TV.

Viața medicilor nu e ce se vede acolo, în nicio țară de pe Pămânțelul ăsta. După cum se întrevăd lucrurile, dacă greizanatomiștii înrăiți vor popula UMF-ul și nu vor ajunge să se plictisească, suprasolicitați fiind, și să se lase de bunăvoie, România va deveni o adevărată tragedie medicală de o ilaritate aparte pentru mine, deoarece, cu puțin noroc, nu voi mai fi pe-aici să îndur cu stoicism toate mădularele pe care această țărișoară nu va ezita să mi le îndese pe oriunde se poate. Sper să pot să rezum totul la a privi cinic toată caterinca de care foarte mulți aleg să se lipsească, lăsând fără resentimente în urmă un cerc imperfect, colțuros, neîntregit.

Nimic nu se învață din filme, iar dacă un film îți poate stârni o pasiune într-un aumit domeniu, nu te mai poate ține nimeni legat de glie în gloria acestor vremuri plătite cu vieți omenești. Însă dacă nu poți face distincția dintre acel domeniu ca întreg și tangențele acestuia cu alte contexte, ceea ce te pasionează, de fapt, este probabil teatrul ieftin, la care se intră lejer chiar dacă nu ai BJ lips. Nu alea contează.

Informează-te. Dechide ochii și creerii, vezi dincolo de monitor. Grow up.

Drop it like it's hot

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s