Funkytown

O altă zi banală a început în momentul în care telefonul meu shukar ultrabengos m-a trezit din somn cu aceeași melodie pe care deja încep s-o urăsc din acest motiv. După o dimineață nu foarte lejeră, nevoia de lene mă determină să iau tramvaiul spre următoarea destinație de tortură. Cum am avut norocul să mă urc la capătul liniei, vatmanul și un electrician se chinuiau să meșterească pe la siguranțele unei uși care nu se mai deschidea cum trebuie, fapt ce a rezultat, după câteva minute, în abandonarea completă a proiectului, trimiterea lui la origine și blocarea ușii pe dinafară. Acest lucru nu a venit deloc în sprijinul călătorilor din stații, care apăsau disperați pe buton în speranța că un gând bun le va deschide ușa. Întrebare: vatmanul era analfabet sau R.A.T.B.-ul duce iar lipsă de hârtie igienică inscripționată cu „UȘĂ DEFECTĂ”?

A doua repriză a dimineții bucureștene tipice a fost momentul răzbirii foamei. În astfel de situații, și McDonalds-ul de la cincizeci de metri e bun, deci hotărăsc să intru să mă otrăvesc acolo din fonduri proprii. La un moment dat, se așează la masa alăturată trei ciori borâ rromi: un tataie obez la vreo patruzeci și ceva de ani, însoțit de un aghiuță mic care teoretic ar trebui să fie la grădiniță, plus un alt nene care părea să dateze de acum două decenii (conform investigațiilor mele cu 14C). În zece minute au dat pe gât într-un stil execrabil câțiva cheeseburgeri. Și pentru că românul e tot român, rrom sau nu, tataie începe să strige la un moment dat, de la masă spre case, cu portofelul deschis în mână: „Mai dați-mi doi Big Bag de-ăia! Doamnă! Mai aduceți-mi!”. Urmează comentariile nemulțumitului, care a fost poftit în final să se deplaseze până la casă pentru a intra în posesia halelii. Am avut o poftă nemaipomenită. De sânge.

În final, mă îndrept spre locația celui de-al doilea rendez-vous cu R.A.T.B. în scopul de a ajunge la timp la liceu. S-a creat din nou un moment de confuzie generală, pentru că tramvaiul care tocmai venea nu avea niciun număr, însă la intrarea în stație vatmanul a făcut un semn cu mâna spre stânga (mă întreb dacă există sporuri salariale și pentru asta, chiar dacă, teoretic, nu intră în descrierea postului).

Veniți în București! Descoperiți psihopatul din dumneavoastră!

Drop it like it's hot

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s