Dragoste de administrator

Cu aproximativ două luni în urmă…

Semestrul al doilea începe să ne blegească în forță odată cu intrarea liceului în renovare. Mare înghesuială, cozi și mai interminabile când se schimbă tura datorită desfințării temporare a uneia dintre ieșiri, criză de spațiu, sufocare, frig. Mai ales frig, un frig de-ăla de m-apucă exact când mă gândesc cât timp o să mai trebuiască să pierd până o să am parte din nou de răgazul de care nu eram bine pregătită să mă despart în septembrie 2009.

Ajung pe la etajul doi în una din pauze, iar ceea ce văd acolo mă face să mă gândesc cât va mai dura până vom începe și noi, cei care suntem elevi, să ne tratăm unii pe alții ca pe niște numere matricole și nu ca pe niște ființe care se află în posesia unei cantități mult mai mari de substanță cenușie decât majoritatea homosexualilor care gândesc de două ori.

Clubul de debate avea și el un sediu. Un amărât de sediu de doi pe unu vârât într-o văgăună de pe culoar. Nu stătea averea nimănui în el, ce-i drept, dar era un amărât de sediu, adică un loc unde să-ți mai arunci o boarfă, să-ți mai păstrezi o hârtie, să mai stai la o țigară și să mai porți o discuție. Era. Era lipită pe ușă o coală A4 cu un scris de analfabet pe ea:

„Nu mai aveți cheie. Administrator Stoica.”

Toate ca toate, dar ce s-a ales în final de cămăruța aia amărâtă? Ei bine, cum a trecut ceva timp de atunci, știm cu toții că vechiul sediu al clubului de debate a avut onoarea de a fi transformat în sală de lectură pentru femeile de serviciu.

Nu e primul și nici ultimul lucru dubios care se întâmplă pe la noi. Sunt câteva femei de serviciu în cazul cărora, dacă ai norocul de a scăpa de apostrofările dure cauzate de faptul că ți-ai permis să calci prin baie la un minut după ce s-a sunat de intrare tocmai când spălau ele pe jos, cu siguranță va deveni iminent schimbul de priviri sugestive, ca de la stăpân la sclav. Să fie fericite că nu-s ele singurele; profii sunt doar entități intelectual superioare.

Drop it like it's hot

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s