Văleu, inima mea, fac infarct cu ea

Mi se reproșează uneori că sunt duplicitară, intolerantă, că o superbă aureolă de fum orbitează în jurul cavității mele craniene și că mă dau în vânt după râcă. Pentru prima dată în mult timp, voi da un răspuns clar și direct: e parțial adevărat. Am să explic și de ce.

Sunt duplicitară cu cine mă stimulează să fiu, și în cazul în care contextul social îmi impune asta. Nu pot spune pe șleau ceea ce gândesc într-un grup în care aș fi prost înțeleasă, și atunci las de la mine (inside stuff: nu-i poți spune Bursei că mălaiul e al Cezarului). Hm, proastă-s, că ajungem la un fapt chiar interesant… eufemismele sunt echivalente cu duplicitatea?

Fumurile mele, în caz că nu este interpretate greșit, au o motivație bine bătută în cuie, și anume aceea de a face simțit un aspect care mă deranjează, se știe (am scris asta de pe lectopul meu ultrabengos în timp ce-mi conduceam decapotabila chilotam avionul personal pe deasupra dă Atlantic). Cu intoleranța au nimerit-o cel mai aproape de realitate; pot fi întărâtată rapid și fără prea mare efort.

Râcă? Vai steaua mea. Pe lângă râcă, ador schimburile de sarcasme, altercațiile (nu cele în urma cărora rezultă declanșarea accidentală a spray-urilor paralizante, pentru minunații mei colegi), torturile, execuțiile, atâta timp cât sunt proști implicați în ele, nu poate fi nimic mai delightful… cu excepția unei telescopări îndelungate la flacără roșie într-o zonă liniștită și nepoluată. Sau a unui Kent… sau Kant…

Al doilea aspect pe care eu îl privesc ca pe o cauză a reproșurilor subite ce au început a mi se aduce: observ de la o vreme amplificarea nanismului hipofizar intelectual în România. De ce toată lumea se dă mare? Și culmea, ignorând faptul că distorsionările și invențiile dau în ridicol, făcând, pentru posesorii de inteligență pură (eventual cu scor peste medie) mai mult decât evidentă prezența înfloriturilor în scop augmentativ.

Merită respectul meu omul care găsește defectul care stă la baza acestei postări, plus cel sugerat (diferite de echivalentul celor patru menționate în primul paragraf). Dacă aveți bunăvoința să mă îmbunătățiți, faceți-o competent. Nu contest critica atunci când are o bază reală și logică.

Și dacă tot vă trăznește să jigniți sau să faceți mișto de cineva, barem nu folosiți etaloane sau momeli nepotrivite (adică mult superioare sau, dimpotrivă, inferioare persoanei). Cum vă duce căpuțul cu pitici roșii pe el.

Cine-o să poată să ți-o scoată din cap pe Stela… cu menghina și cu manivela…

Pentru tovarășii mai iraționali:

Fața

Reversul:

Chill!

Drop it like it's hot

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s