Scrim istoria… la pușculiță

Motivele pentru care lumea a început să iasă în stradă sunt arhicunoscute. Cu toate acestea, finalitatea acestor acțiuni și, mai ales, măsurile ce trebuiesc luate rămân încă pe un tărâm abisal al meandrelor teoreticului. Oamenii sunt dispuși să treacă peste ideea că nu se va rezolva nimic, o abandonează, latentă, într-o cămăruță corticală de câteva sinapse, toate acestea pentru sentimentul acela dulce pe care ți-l creează împotrivirea, revolta; dacă se poate spune așa, o nouă dimensiune a motivației. De ce le-ar păsa mai marilor noștri că sunt sorcoviți cu penpărși, din moment ce ei operează zilnic cu astfel de conținuturi, aruncându-le în poporul pe spatele căruia trăiesc, cu mâinile goale?

Probabil adrenalina ne face să neglijăm câteva aspecte care ne-ar face, în mod normal, să ne gândim de mai multe ori înainte de a o lua pe calea protestului. Politițaiul scapă pălăria, o ridică. De ce? Simplu. Greva înseamnă tăiere din salariu, un eveniment atât de mult așteptat pentru a potoli setea… țării aflate în criză, într-o criză uriașă, imensă, megaapocaliptică – o cotizație mărinimoasă în cutia națională a milei, asemenea unui evreu în plus în groapa comună. Morala? Cu cât mai multe evenimente de o asemenea amploare, cu atât mai bine pentru economia… statului, dom’le…

Măsurile de luat este multe, însă eu am o unică, umilă sugestie: să se mai strângă cureaua și pe-acolo, prin Parlament. Dar în jurul gâtului. Ar fi un ajutor psihologic neprețuit.

2 thoughts on “Scrim istoria… la pușculiță

  1. Ma bucur atit de mult ca mai sunt oameni care te pot face sa gindesti sanatos! O limba romana curata care indulceste nespus de frumos mesajul tau, in alte conditii nu foarte usor de inghitit. Tot asa sa ne mai auzim!

Drop it like it's hot

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s