Facebookless 2.0

Mă străduiesc din răsputeri să nu devin mai scelerată decât sunt deja, ținând cont că am o vârstă la care oamenii n-ar trebui să sară prea mult de pe fix. N-a durat prea mult și deja am reușit să înlătur una dintre numeroasele elemente care au contribuit la zgâlțâirea echilibrului meu de corazon asemenea trenului de Brașov pe șinele bătrânului CFR (blestemate fie-vă lucrările de la Comarnicul Paștelui cailor voștri).

Liniște. Fără mailuri care mă anunță că amicul X a comentat la o poză de-a mea în care nu apăream, dar eram tag-uită, fără ‘jdemii de invitații la joculețe de fermieri virtuali incompetenți și triști, fără analfabeți chirilici care mă întreabă ce dracu-nseamnă numele meu… fără inutilitate socială. Și totuși, nu astea m-au enervat cel mai tare, ci tendința unor compatrioți de a transforma Facebook-ul într-un forum de discuții filosofice trepanate și fluturași roz-culoarea-curului, pe sistemul „hai să epatăm cu cultura noastră nemărginită pe sistem!!!”.

Am învățat o nouă lecție de viață foarte importantă: când sunt (chipurile) bizi pe mess, oamenii îs de fapt bizi cu încărcarea de poze de la cel mai recent majorat cu multă băutură și manele. Și să converseze prin comentarii la noua poză cu țâțică a boboacei de la a IX-a Ț. Și să scrie declarații de dragoste prin care să atragă atenția celor o mie de prieteni asupra talentului nemărginit care se revarsă în tastaturica lor (înțelept că m-am retras din echipa Facefuck înainte de Velăntains Dei, că cine știe ce crize de apoplexie mai făceam, ca de obicei, degeaba).

Facebook-ul e inutil și agasant. Chiar încă de când am făcut contul m-am întrebat ce anume o să mă determine să-l șterg când va veni vremea, la fel cum acum mă întreb dacă îl voi mai reactiva vreodată și cu ce ocazie. Probabil când o să-mi vină rău de la prea multă liniște sau o să am mult mai puține legături superficiale decât valoarea admisă de sociologi. Hai să vedem când o să fie asta…

3 thoughts on “Facebookless 2.0

 1. Bine ai făcut. Eu mi-am făcut doar pentru a fi mai “aproape” de Anna-Varney (Sopor Aeternus). Cu ocazia asta am dat peste o veche prietenă (depresivă săraca), care a plecat în Străinezia să învețe. După ce ne-am regăsit, timp de cinci zile nu mai contenea cu mesajele de bucurie. După aceea ghici ce: block, fără niciun motiv. *Smiley de tip anime care ridică foarte sus din sprînceană*.
  Anna, caracterul despre care nu se știa aproape nimic din viața personală, nu se mai oprește din a comenta la pozele userilor… E foarte activă.
  Multe alte persoane care cîndva susțineau: “Ce? Hîîî. Eu nu. Eu nu cad în așa ceva” au început să populeze Facefuck. Și să dea like la orice căcat care are facilitatea.

  Deci iată că Facefuck poate corupe minți de la a celui mai prost pînă la a celui mai luminat… Și să le facă să se comporte bizar. Văzînd asemenea imbecilitate, mai ales primul caz, consider că nu mai are rost în a mă ventura prin pînza asta lipicioasă.

  Este foarte util atunci cînd e singura cale prin cale poți lua legătura cu cineva important pentru tine. Deși dacă are net, nu văd de ce s-ar limita la facebook, dar în fine. Și dacă nu aveți prieteni în listă. Și dacă nu vă treceți numele real. Și dacă nu vă știe nimeni adresa de mail. Și dacă ramuri bat în geam etc. Dar nici așa nu scapi de recomandările de adăugare a prietenilor.

  Trebuie să vezi asta. http://failblog.org/2011/02/04/epic-fail-photos-failbook-seventeen-times/. Dacă e reală, e genială…

 2. Ce mai prietenii pe Facefuck :)) clar n-aș vrea să mi-o iau în stilul ăsta, dacă aș fi tip, în locul tipului ăluia. Și ca individă normală la cap, n-o să fac public în veci palmaresul meu de iubiți. Aveam în lista de Facefuck vreo doi-trei oameni apropiați care n-au nici Yahoo, nici MSN, dar, cum ai zis și tu, să pună mâna să-mi scrie un mail dacă mor de dorul meu. Ghinionul lor că au fost în minoritate.
  Die Fröschelein, die Fröschelein, das ist ein lustig Chor, sie haben ja, sie haben ja, kein Schwänzchen und kein Ohr 😀

Drop it like it's hot

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s