Preocupări de viitor chirurg

Dacă o s-o țin toată facultatea în ritmul ăsta, vă dau un sfat prietenesc: nu veniți să vă operați la mine. Calmați-vă, asta e puțin probabil, sper că în următorii zece ani o să dau peste lucruri suficient de interesante cât să mă scoată din lenea extremă în care mă cufund în apropierea examenelor. Mulți dintre voi au fost curioși să afle ce fac când lenevesc. Păi ce naiba poate să facă omul atunci când nu vrea să învețe? O să vă prezint o scurtă descriere a unei zile obișnuite din viața mea monotonă și lipsită în totalitate de socializare și afectivitate: ziua de azi. Că doar eu sunt femeea fatală, ce plua mea.

Ora 11:00 AM. Asta înțeleg eu prin „a fi matinal”, și la ora asta mă trezesc de obicei. De obicei. Ora de trezire poate varia, de la 10:00 până la 13:00 sau chiar 14:00, în zilele lipsite de obligații sociale sau universitare. Ergo, trezitul mai devreme de ora 10:00 este un chin. Urmează o jumătate de oră de lenevire matinală în pat, care include verificatul meilului de pe inteligentelefon (sunt o persoană importantă și căutată cu un mini-biznins personal, u mad?) și reflecții filosofice asupra chestiilor dubioase pe care le-am visat (asta dacă se întâmplă să le mai țin minte).

01:00 PM. Socializare forțată. De ce mâncarea trebuie să fie ținută în bucătărie? Și de ce trebuie să fie cineva acolo de fiecare dată când doresc să-mi îndeplinesc funcția de nutriție?

02:00 PM. Calendarul îmi reamintește că ultimul examen bate la ușă. Pentru ăsta trebuie să fac ceva. Un efort mic ar fi suficient, chestiile sunt simple, dar alea de care nu m-am lovit în liceu n-o să se învețe singure. Prea bine. E timpul să schimb ceva, am zăcut prea mult timp în porcia asta. Nu încep de mâine, încep de azi. Profii au trimis deja probleme rezolvate pe meil, o să termin cu toată materia azi și diseară o să fiu mândră de mine. Dar mai stau o oră.

03:00 PM. Parcă ar face bine un episod din House. Să-mi intru în ritm.

04:00 PM. Hai încă unul.

05:00 PM. Un episod din Scrubs durează doar 20 de minute, pot să văd trei, nu se-ntâmplă nimic.

06:00 PM. Hai încă unul… NU, GATA! Te apuci de muncă.

06:05 PM. Cinci minute de reflecție asupra faptului că mă voi apuca de muncă.

06:10 PM. Câteva secunde de blackout. Constat că IP-ul meu populează din nou diverse saituri pe care le accesez cu regularitate în scopul destinderii și amuzamentului personal. Dacă tot n-am apucat să închid brausărul (Firefox, apropo, că Opera nu mai e ce-a fost), ar fi o idee bună să văd ce mai fac triștii ăia din România pe Feisbuci și să răspund la meilurile fanilor.

08:00 PM. Rahat, rahat, cât e ceasul… lasă, că ăia de-acasă sunt GMT +2, era mai nașpa de mine dacă eram acolo acum… e frumos afară, ar fi bine să-mi aerisesc creierul înainte de învățat. O să fac o scurtă plimbare.

09:00 PM. Pe plajă.

10:00 PM. Aim facd. Dacă mă culc acum și mă trezesc la șapte, dorm nouă ore… mi-ar ajunge patru ore să acopăr primele x capitole, apoi să stau toată ziua să le aprofundez pe restul și să fac și niște probleme… ochei, fac un duș și mă culc. Dacă mă apuc de învățat acum, iar o să pierd toată noaptea și o să-mi dau organismul peste cap urât de tot.

10:15 PM. Un duș însoțit de gânduri profunde legate de originea Universului, rațiunea pură și destinul omenirii.

10:45 PM. Spălarea și clătirea corpului.

11:00 PM. Am chef de un film. Să mă mai bucur și eu puțin în caz că trece SOPA.

01:00 AM. Melodia aia din film era tare… de ce să nu caut versurile pe Gugăl? Dacă tot am ajuns pe Iutub, de ce să nu caut și niște filmulețe haioase, cu iepurași și pui de pisică? Sau alte melodii pe care nu pot risca să le downloadez din cauza filtrelor imbecile ale ăstora de la universitate.

02:00 AM. Răspund la meilurile fanilor. Discuții despre vreme și despre cât de grea e viața mea. Transferarea în telefon a noilor melodii descoperite recent. Organizarea pleilistului și a galeriei de imagini. După aia mă culc.

03:00 AM. Constatarea dureroasă a faptului că perspectiva mea asupra relațiilor sociale nu e suficient de perversă. E mai mult decât evident că cel mai bun și inteligent suedez de pe planetă i-o trage vecinei mele lituanience de-o rupe. Nu există alt motiv plauzibil pentru care un tip ar pleca din camera unei tipe la trei dimineața. Și trei plescăituri înainte ca vocea lui perfectă să-i ureze noapte bună și să se îndepărteze încet pe coridor, în timp ce eu rămân forever alone în camera mea gândindu-mă la efectul Doppler și dându-mi un double mega facepalm. Ceea ce mă face să mă gândesc la una dintre dilemele universale ale celor două sexe: de ce majoritatea bărbaților preferă femei mai proaste ca ei, sau care nu le fac concurență?

03:05 AM. Gânduri filosofice legate de teoria cunoașterii, condiția umană, moralitate, originea Universului, existență, destinul omenirii și nedreptatea supremă datorită căreia niciun suedez ultra mega bun și deștept n-a dat vreodată pe la mine prin cameră. Constatarea faptului că un pescăruș în zbor a lăsat un mic cadou pe geamul meu. Geamul este anti-vomă și anti-suicid; prin urmare, se deschide foarte puțin. Cum pescărușii mă-sii curăț aia…

03:15 AM. Crize de adolescentă proastă. Dacă sinapsele mele ar putea țipa…

04:00 AM. Am terminat postarea asta amărâtă. Și știu exact ce ar fi trebuit să fac acum în loc de bloguială. *pitty lazy self*

05:00 AM. Activitate fără sens în fața calculatorului. Realizez că tot plănuiesc să-mi fac o cafea de vreo două ore. Îmi aduc aminte că sunt imună la cafea și tutun. Oricât aș consuma, n-o să fiu niciodată mai trează sau mai calmă. Îmi aduc aminte de ultimul test de IQ pe care mi l-am făcut. Compasiune față de neuronii irosiți în 20 de ani. Ar trebui să-mi mai fac un test de IQ, doar ca să fiu sigură că totul e în regulă.

05:10 AM.

Mă culc. Văd eu mâine. Adică azi.

One thought on “Preocupări de viitor chirurg

  1. Te astept la mine la faculta de filosofie. In afara de serialele alea,pe care le-ai inlocui cu citit pe teme filosofice fundamentale,ai face restul lucrurilor chiar considerand ca ai invatat chestii. E foarte fain sa fii filosof.

Drop it like it's hot

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s