Te trage lumea scundă de picioare…

Să-mi distragă cineva atenția de la toată nebunia asta, că de fugit nu pot să fug nicăieri. Trebuie să suport. Trebuie să învăț să trăiesc printre intelecte false, șoferi de tractor, scriitori eșuați răsfățați de profii lor de română, femei geloase, indivizi meschini cu preocupări mărunte, omenești, care-i fac fericiți. Trebuie să accept că nu o să pot niciodată să mă bucur din orice prostie, și crede-mă pe cuvânt, am încercat.

Vreau să fiu tipică, măcar o dată în viața mea. Vreau să simt că mi se aplică un tipar. Vreau să simt că mă port ca alți oameni și că nu mă forțez în vreun fel atunci când fac lucruri pe care le face toată lumea. Să merg în club și să mă combin cu tipi până când soarta îmi va aduce în față unul pe care o să-l iau de bărbat. Așa mai pe la 24-25 de ani, că n-o să am ce face, doar pe la 24-25 de ani se căsătorește lumea, că se face cam târzior după aia.

Vreau să citesc literatură ieftină, să văd filme comerciale și să nu mă apuce greața. Ba chiar să-mi placă. Să discut Sandra Brown la cenacluri literare. Să borăsc curcubeie pe o foaie de hârtie și să primesc laude de la scriitori eșuați răsfățați de profii lor de română. Vreau să trăiesc cu idealul unei iubiri perfecte. Din Twilight și nu din literatura rusă modificată. Cupluri perfecte nu există în literatura adevărată, care are ceva de spus, pentru că ele nu există nici în realitate, și în esență oamenii scriu pentru că realitatea îi doare într-un fel sau altul. Dacă simți durerea asta, începi să pui întrebări. Altfel te duci în club cu tovarășii și te îmbeți, că-i mai simplu.

Nu sunt la fel ca toată lumea nici măcar anatomic sau biologic. Am ceva al meu. Nu amprenta digitală. Nu alura. Nu scrisul. Am un ADN care-mi face capul mai mare decât al altora (și la propriu), îmi pune o intercostală mai sus, aorta un milimetru mai la dreapta; un ADN care nu-mi permite să mi-o trag cu orice purtător de penis care-mi iese în cale, dar care îmi comandă să mă enervez mai repede decât alți indivizi atunci când îmi crash-uiește Flash-ul FIR-AR AL DRACULUUUUUUIII sau când cretinii de la facultate întârzie cu rezultatele de la examene SĂ ARDEȚI ÎN IAAAAAAAD!!!

Și totuși, orice doctor cu IQ peste 50 mi-ar găsi apendicele dacă aș fi în pragul septicemiei. Același doctor ar ști să facă o puncție lombară și s-ar orienta în zona L3-L4-L5 (mă rog, nu și dacă ar fi Ingres…). Atât de diferiți, și atât de comuni. Asta mă obsedează, asta îmi place, asta studiez, și vreau să știu mai mult – Dumnezeule, cât vreau! – pentru că nimic nu e mai rău decât un nepriceput care speculează. Imaginează-ți doi oameni cu piele și musculatură transparentă. Încearcă să-i tragi în poză pe o folie de plastic incolor și să suprapui imaginile. Ce-ți iese la fel? Și n-am luat nici măcar imaginea completă. Nici măcar n-am intrat în detaliu. Și la cât am analizat până acum, tot nu știm mai nimic.

Condamnă-mă că judec bieții oameni care iese-n club și se distrează zi și noapte cu băutură și manele. Zi-mi că mă pripesc și că pornesc de la premise greșite. Spune-mi că mă grăbesc. Oftică-te. Oftică-te că am dreptate.

Da, te judec, vreo problemă? Judec, dar asta nu înseamnă că resping automat tot ceea ce e diferit de convingerile mele. Judec pentru că sunt aptă de judecată, și dacă-i vorba pe-așa, tu n-ai decât să practici abstinența de la procese cognitive până ajungi mai prost ca noaptea. Dar îți garantez că în esență ești la fel ca noi toți… e în natura umană să judeci. Și împotriva naturii umane nu prea poți să lupți, altfel rațiunea ta ar deveni un fel de boală autoimună pe care Dumnezeu știe cum ai putea s-o ții sub control.

„Căci acelorași mijloace se supun câte există…”

Pricepi?

Drop it like it's hot

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s