Subtitrați telenovela Elodia

Subtitrați-o pentru ăștia ca mine, pentru proștii anti-senzațional care nu înțeleg cu ce e femela aia mai importantă decât milioanele de oameni dați dispăruți în fiecare an în toată lumea. Se fac vreo șase ani de când se parlamentează căcatul ăsta pe toate canalele TV (bine, hai că au făcut și o pauză mică vreun an-doi). Dar cum România e cel mai favorabil mediu de lansare pe piață a prostului la fel cum jegul, întunericul și umezeala dintr-un vagin nespălat ajung să hrănească și să adăpostească o droaie de ciupercuțe drăguțe, asta trebuia să continue până la finalul lui 2013. Pur și simplu trebuia. Finis coronat opus.

Mi se rupe al treilea ochi din cur de cazul ei și de cine a omorât-o, sau de nisipurile de aur în care se scaldă departe de familie dacă e vie și face struguri. La fel cum pe ea și pe restul lumii în afară de apropiații mei i-ar durea-n scrot dacă bucăți din trupul meu neînsuflețit ar fi îngropate în diverse locații din fiecare continent. Oamenii sunt făcuți să supraviețuiască prin egoism și eu sunt om. De-asta nici eu, și nici unul dintre voi, ipocriților, nu e năpădit de altruism gândindu-se la setea copiilor africani de fiecare dată când trage apa, că altfel ne-am cheltui toate economiile pe zboruri transcontinentale și am umple bagajele de cală cu bidoane întregi de hașdoio. Sau, cum ar spune mult mai bine tanti Ayn Rand:

Do not confuse altruism with kindness, good will or respect for the rights of others. These are not primaries, but consequences, which, in fact, altruism makes impossible. The irreducible primary of altruism, the basic absolute is self-sacrifice – which means self-immolation, self-abnegation, self-denial, self-destruction – which means the self as a standard of evil, the selfless as a standard of the good.

Do not hide behind such superficialities as whether you should or should not give a dime to a beggar. This is not the issue. The issue is whether you do or do not have the right to exist without giving him that dime. The issue is whether you must keep buying your life, dime by dime, from any beggar who might choose to approach you. The issue is whether the need of others is the first mortgage on your life and the moral purpose of your existence.

Revenind la subiect, de ce i-ar păsa lumii de o avocată cretină care n-o ducea rău deloc – și zic cretină pentru că trebuie să fii cretină să nu-ți dai seama că te măriți cu un idiot, și că ai simți, totuși, că ar fi în stare să te tranșeze pe bune din gelozie/lipsă de ocupație. Sau ca să-ți ia banii și să-ți lase copilul traumatizat pe viață. Psihopații idioți sunt ușor de reperat dacă nu ești cretin. Ăia foarte inteligenți – nu întotdeauna. Plus că-ți trebuie și ceva fler pe lângă pregătire, ceea ce un cretin nu are. Plus că Elodia are/avea o privire foarte, dar foarte goală. Și a căutat-o cu lumânarea țopăind în penisuri străine prin Dubai.

Image

Cea mai inteligentă țeapă în flagrant pe care presa nu i-a tras-o lui Cioacă

De ce mi-aș pierde timpul gândindu-mă la cazul Elodia și urmărind emisiuni despre el? De ce mi-aș pierde timpul scuipând vituperații pe blog cu sarmaua-n gât? A doua mă ajută să mă descarc și să mă simt mai bine, deci am s-o fac în continuare, în cercul meu mărunt care nu se intersectează cu sferele senzaționalului românesc.

N-am urmărit suficient telenovela ca să fac speculații, și am prea mult creier ca să-l împart cu pensionarii înțepeniți în fața defunctului OTV de prea mult trai bun, sau cu mulțimea conspiraționiștilor lingători de recturi a căror unică problemă pare să fie drama unei singure familii ale cărei bășini le adulmecă cu nesaț de mai mult de șase ani.

Respectați și restul familiilor care au pierdut pe cineva drag și nu mai lungiți căcatul când e deja uscat, împrăștiat și lipit pe asfalt până la limita dezintegrării întru sfânta țărână. Drama nu e pentru cârcoteală, drama nu e pentru senzațional, mediatizare și supraapreciere. Telenovela Elodia, așa cum este prezentată în presă, reprezintă o insultă crasă adusă familiei ei și oamenilor care trec prin drame de mii de ori mai mari. Dacă drama nu e făcută pentru public sau senzațional, nu înseamnă că nu e făcută să aibă și grad de comparație. Are. „Mai tragic”, „mai brusc”, „mai șocant” și „mai nedrept” se întâmplă chiar în momentul ăsta, în toată lumea, fără să ajungă subiect de talk show sau de știri de la ora cinci. Asta nu înseamnă, totuși, că oamenii cărora li se întâmplă ar trebui să sufere mai mult sau mai puțin, în funcție de cât de serios i se pare cazul unui terț neutru.

Cele mai mari drame ale omenirii nu sunt mediatizate sau discutate în cercuri de adulmecători de bășini. Sunt scrise în cărți, ba chiar în cărțile bune. Care te fac neprost și sunt pentru neproști. Care-ți deschide creierii. Cărțile de care fuge tot amatorul de senzațional pentru că îl plictisesc, chit că dramele din ele au avut loc cândva sau sunt inspirate din realitate. Pentru că amatorul de senzațional nu-și dă seama că e un pion efemer, egal cu toată lumea, în a doua cea mai mare dramă a existenței umane care are loc chiar acum, și care cel mai probabil se va sfârși cu o planetă mai toxică decât Dan Diaconescu, pe care o să plouă cu acid sulfuric. Asta dacă o să mai existe atmosferă.

Crăciun fericit!

Drop it like it's hot

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s