Glet

Mă enervează mentalitatea de femelă de plastic conform căreia poți fi considerată neîngrijită dacă nu te ungi pe organism cu crema cutare sau nu-ți torni în cap toate licorile de înfrumusețare fără niciun efect observabil sau de lungă durată. „Hăăăă, hăăă, ce neîngrijită și nespălată e aia, are aceeași coafură de când s-a născut și poartă doar blugi și tricou!”

E adevărat că îmbrăcămintea și machiajul pot oferi un surplus de feminitate, dar personal nu aș purta nimic în care nu m-aș simți bine doar ca să par mai feminină și fatală în ochii bărbaților care nu m-ar fute niciodată în stare naturală. E trist. Am avut o perioadă (destul de lungă) în care mă îmbrăcam exclusiv sport și cu ce-mi pica-n mână, dar mă durea fix în cot atâta timp cât:

1. mă avantajau și nu arătam proaspăt scoasă din canale sau de la parada gay

2. nu mă strângeau/nu-mi erau mult prea largi

3. nu mi-era frig/prea cald

De vreo doi ani încoace s-au schimbat puțin lucrurile, probabil pentru că te simți mult mai lejer la cumpărături de boarfe când ai acces la fonduri proprii, fără mame nebune care-ți suflă-n ceafă și comentează la orice alegere vestimentară. A început să-mi placă cum arăt și cum mă simt în boarfe mai dichisite, parțial pentru că în Iuchei au lucruri mult mai drăguțe, de calitate și bun gust – părerea mea.

Cu toate acestea, nu poți considera o femeie handicapată emoțional sau social pentru că nu-i place să se transforme într-o păpușă de plastic sau pentru că nu-și smulge cu penseta micile imperfecțiuni. Toate femelele obișnuite o să se plângă întotdeauna de mufa lor, chiar dacă acasă își petrec 90% din timp admirându-se în oglindă. Apoi mai sunt alea care arată foarte bine fără machiaj și n-au niciun stres, să moară curvele dracului de nesimțite.

În cercurile de femei proaste, complexele și analiza obsesivă a propriei mufe pornesc de la aceleași prietene cu care vitele mediocre cu vagin vorbesc despre băieți și-și împletesc (sau mai nou, îndreaptă) părul. „Da’ fată, nu vezi ce bine ți-ar sta dacă ai acoperi porii ăia dilatați cu fond de ten? Și te dai cu mai mult, așa, ca să acopere bine! Da’ fată, ai pielea de pe labii prea uscată și un floc alb mai lung decât ceilalți, trebuie să folosești lubrifiantul ăsta și să te vopsești! Da’ fată, tu ai ochii în culorile curcubeielor și nu-ți stă bine cu nuanța ta naturală de păr la tenul tău! Da’ fată, lui Gigel i s-ar scula când te-ar vedea doar dacă ți-ai pune ciorapi în țâțe!”

În limbajul feminin standard, „a fi îngrijită” înseamnă a cheltui bani și timp pe toate rahaturile cosmetice posibile ca să arăți mai futabilă decât alte tipe sau ca să-ți calmezi nu știu ce obsesie dubioasă sau complex legat de mufa sau șuncile tale. Să mor io. Făi, fufelor, a fi îngrijită nu înseamnă să arăți mult mai bine cu machiaj decât fără. Multe produse cosmetice nici nu sunt făcute pentru asta, ba chiar cred că produsele cosmetice într-adevăr folositoare ar trebui să te facă să te simți bine în stare naturală – mă refer la o stare de bine interioară dată, de exemplu, de un ten fin, hidratat, neacoperit de fond de ten. La 14-15 de ani n-ai nevoie de nimic ca să obții asta, și în majoritatea cazurilor, n-ar fi nevoie nici până la 40.

Conform standardelor estetice personale, o femeie îngrijită ar trebui să răspundă cu „DA” la toate aceste întrebări…

1. Te speli?

2. Cu săpun?

3. Cel puțin o dată de zi?

4. Inclusiv părțile intime?

5. Folosești șampon regulat, ca să n-ajungi să pice grăsime pe jos când dai din cap?

6. Porți haine curate?

7. Te piepteni?

8. Te speli pe dinți?

9. Îți îngrijești mâinile și pișerele?

10. Îmbrăcămintea ta este cel puțin decentă din punct de vedere calitativ și estetic?

11. Porți haine care te avantajează și nu te pun într-o postură ridicolă? Că eu ador balenele în colanți roz de catifea și femelele cărora le atârnă vizibil labiile pe sub fustițe. A, și fără alte eufemisme, mă piș pe modă. Pe tipul ăla de modă. Mi se pare aberația cea mai inutilă și lipsită de sens a omenirii după Twilight, o interpretare complet bolnavă a noțiunii de creativitate. Because of reasons:

eccentric-fashion-show

Herp derp durr, ăîîîîîî. E ca și cum ai spune că un pisoar mâzgălit cu grafitti și pus cu susul în jos e artă.

Trebuie să fii extrem de beată, drogată sau lobotomizată să porți așa ceva.

Revenind:

12. Dacă-ți trebuie saci de fond de ten din diverse motive, te îngrijorează cauza hormonală/aspectele de igienă cel puțin la fel de mult ca aspectul estetic? În orice altă problemă estetică REALĂ, iei măsuri pentru a elimina cauza, și nu doar pentru a acoperi efectul?

13. Folosești strict produsele cosmetice de care ai nevoie și fără de care te-ai simți incomod – de exemplu cremă hidratantă pentru piele într-adevăr uscată? FYI, și bărbații cu pielea sensibilă se dau cu chestii după bărbierit, că altfel le-ar cam crăpa obrazul aproximativ la propriu.

14. Este vârsta principalul motiv pentru care folosești mai multe produse cosmetice?

15. Îți iei mărarul de pe craci și de prin alte părți când este dictat de convențiile sociale?

Nu spun că ar trebui să ne călugărim toate și să punem pe foc toate cosmeticele, sau să ne aruncăm de pe un pod pentru că nu avem gene perfecte. Doar mi se pare că toată chestia asta cu boiala în exces devine mai gravă pe zi ce trece, mai ales la tinere. Gene false pentru o privire de plastic dezgustătoare și nenaturală, DAR FATĂĂĂĂĂ, UITE CE GENE LUNGI AAAAMMMM! Perle bronzante, auzi. Ca să fii secsi și iarna. Măști cu superputeri și extract de ciclometol, de care numai chimistele sau persoanele cu un minim de cultură generală ar ști să se ferească.  Creme anti-rid, de parcă femelele care se dau cu creme de-alea n-ajung babe stafidite, ridate, cu osteoporoză și reumatism.

Să te dai cu un kil de parfum, un sac de glet pe față și trei tuburi de rimel p-un ochi, să te împachetezi în folii și ciocolată ca să slăbești, să te ungi pe organism cu toate prostiile și să ai țâțe cât mai mari. A, și să te plângi tot timpul că ești urâtă ca să cerșești „subtil” complimente. Cam asta înseamnă să fii feminină, corect? Asta le place la bărbați. Când vii cu unu’ acasă, mai trebuie să-ți dea și gletul jos de pe față înainte să puteți face dragoste nebună comod. Că și sperma e bună pentru ten.

Mă duc să mă uit la poze cu pui de animale, revin.

One thought on “Glet

  1. Foarte tare! :))) M-am amuzat…ai dreptate…insa din pacate asta este societatea in care incercam sa supravietuim si sa o suportam zi de zi….o societate manipulata , usor de influentat de toate rahaturile posibile..mie mi-e cam scarba si teama ca asta e viitorul in care vor creste copii nostri.Putini mai au valori si respect pentru sine….pentru ca nu e cool..Turma !

Drop it like it's hot